Posh Jah er vores nye søsterrestaurant i Jah-familien, beliggende i flotte lyse lokaler i Prinsessegården i indre by.
På Posh Jah har vi taget en række af vores klassiske, japanske izakaya-retter med til indre by og tilføjet en række særegne Posh Jah-retter - på danske råvarer men med hjertet dybt forankret i Japan. Menuen spænder fra elegant, rå fisk til friteret kylling og Tonkatsu – Jah tak!
Menuen varierer med årstiden og vi arbejder med sæsonens bedste råvarer, både fra haven, havet og gården. Ærlig japansk mad uden for mange dikkedarer. Til maden serverer vi et bredt udvalg af nøje udvalgt vin, cocktails, Junmai sake og naturligvis vores iskolde Jah-beer!
MENU
Alle retter serveres, når de er klar, uden bestemt rækkefølge.Vi anbefaler tre til fem retter per person. For information om allergier, bedes du tale med vores personale.
SEASONAL
Jah Rice
75 kr.
Koshi-hikari ris med ørredrogn.
Suzuki no Arai
150 kr.
Rå havbars med sesam.
Vegan Gyoza
110
Dumplings med svampe og tofu (5 stk).
Salada
80 kr.
Sprød grøn salat.
Ebishinjo Hasami Age
145 kr.
Fritteret 'sandwich' med jomfruhummer og reje.
Tonkatsu
165 kr.
Frittered øko gris i panko.
Wakasayaki
160 kr.
Trækulsgrillet helleflynder
Maki Sushi (6 stk)
100 kr. / 90 kr.
Dagens fisk eller agurk.
Specials
-
Se tavlen i restauranten for dagens udvalg.
Kinoko no Tempura
115
Tempura af svampe
CLASSICS
Edamame
45 kr.
Dampede Ris
40 kr.
Koshi-hikari ris.
Gyoza
110 kr.
Dumplings med øko gris (5 stykker).
Potato Salada
70 kr.
Japansk kartoffelsalat.
Sashimi
210 kr.
Dagens udvalg af frisk fisk (spørg for detaljer).
Ai's Kimchi
60 kr.
Vores hjemmelavede kimchi.
Agedashi Tofu
95 kr.
Fritteret tofu i dashi. (Fås også vegansk)
Ika Ichiyaboshi
110 kr.
Tørret og grillet dansk blæsprutte.
Tori no Karaage
145 kr.
Fritteret dansk frilandskylling.
Gyutataki
135 kr.
Japansk 'carpaccio' med ponzu og mayo.
Gyukatsu
220 kr.
Fritteret økologisk bøf i panko.
DESSERT
Jordbær Sorbet
60 kr.
Hokkaido Budding
60 kr.
SET MENUES
OMAKASE TASTING MENU
495 kr.
Chef’s tasting menu. Fås også pescetarisk. Skal bestilles af minimum 2 personer. Pris per person.
SAKE TASTING MENU
220 kr.
Prøv tre forskellige sake. Perfekt til menuen.
OUR HEAD CHEF
Shinya Ito
Chefkok på Posh Jah
Med mere end 10 års træning på den berømte japanske Michelin-belønnede restaurant Kyoto Kitcho, er Shinya den gastronomiske mastermind bag Jah Izakaya og Posh Jah.
Efter at have arbejdet i Frankrig og Schweiz, flyttede Shinya til København med sin familie og blev en af grundlæggerne af Jah.
DRINKS
VIN
Frankrig, Spanien, Italien...
Posh Jah elsker vin.
Vi tilbyder et omhyggeligt udvalgt vinkort bestående af primært europæiske vine. På listen finder du alt fra klassiske vine til mere eksperimenterende vine. Fælles for vinene er det gode håndværk og terroir-udtryk. Bourgogne, Jura, Alsace, Auvergne, Loire, Piemonte, Østrig og sågar Japan er alle repræsenteret på listen. Her er sjove, saftige, seriøse, klassiske dybe, røde, hvide, orange og meget mere på listen.
SAKE
Japan
Japansk gastronomi og sake hører sammen. Sake er et sofistikeret og meget nuanceret produkt med en dejlig opløftende effekt, som i modsætning til de fleste traditionelle vine, er perfekt komplementær til de subtile smage i det japanske køkken – især izakaya.
Posh Jah tilbyder et bredt udvalg af sake - fra high-end Junmai til de unikke, ufiltrerede "naturlige sakes".
Hvis sake alene ikke er nok, inkluderer vores liste også et fint udvalg af Shochu og japansk whisky.
JAH-ØL
Bornholm
Posh Jah elsker også øl, derfor har vi udviklet en unik øl i samarbejde med det fantastiske Beer Here og Penyllan Brewery på Bornholm.
Jah Beer er en let pale ale med noter af frisk yuzu og brygget på japansk humle, der komplimenterer smagen af maden perfekt. Bedst serveret som fadøl i et frosset glas, eller til at tage med hjem på flaske.
SAKE
Kido Ginjo
gl 70 kr.
Heiwa Shuzo, Wakayama
Junmai Ginjo. \ Entry-level ginjo sake - frugtig og elegant.
Kizan
gl 75 kr.
Chikumanishiki Shuzo, Nagano.
Junmai Ginjo Nama Genshu. \ Fin kombi af syre og sødme.
Jah One Love
gl 75 kr.
Terada Honke, Chiba
Junmai Muroka Nama Genshu. \ Jahs helt egen og helt naturlige sake!
Soma No Tengu
gl 80 kr.
Uehara Shuzo, Shiga.
Junmai Ginjo Nama Genshu. \ Usu-Nigori (cloudy) sake.
Akishika Okarakuchi
gl 85 kr.
Akishika Shuzo Brewery, Osaka
Junmai Ginjo Nama Genshu. \ Enorm dybde og kompleksitet.
Niida Shizenshu Ginjo
gl 85 kr.
Niida Honke Shuzo, Fukushima
Junmai Ginjo Nama Genshu Shizenshu. Økologisk og spontangæret. Frugtig med god krop.
Kirei 92
gl 80 kr.
Kirei Shuzo, Hiroshima
Junmai Nama Genshu. Fyldig, tør og næsten upoleret sake, til en overkommelig pris.
Akishika Yamahai 2014
gl 95 kr.
Akishika Shuzo, Osaka
Junmai Nama Genshu Koshu. Sake med alder fra Akishika shuzo.
Nabeshima Ginjo
gl 95 kr.
Fukuchiyo Shuzo, Saga
Junmai Dai-Ginjo. Let sødme med balanceret syre.
Katori 90
gl 75 kr.
Terada Honke Shuzo, Chiba
Junmai Nama Genshu. Flydende ris i smag, farve og duft.
Dassai 45
gl 95 kr.
Asahi Shuzo, Yamaguchi
Junmai Daiginjo. Klassisk dai-ginjo.
Hanatomoe
gl 75 kr.
Miyashino Jozo, Nara
Junmai Nama Genshu. Forfriskende upasteuriseret sake, med blomstret karakter og et hint af blåost.
VIN
SPARKLING
2023 Summertime
gl 100 kr. / bt 500 kr.
Domaine Bobinet
Pet-nat fra Loire. Chenin Blanc og Grolleau Gris
NV Ultradition
gl 170 / btl. 850
Laherte Frères
Primært Pinot Meunier fra Champagne.
NV &
1500 kr.
La Closerie
Primært Meunier fra Montagne de Reims.
HVIDVIN
2022 Weissburgunder Trocken
gl 80 kr. / bt 350 kr.
Weingut Scheuermann
Weissburgunder fra Pfalz, Germany.
2022 Riesling Blauschiefer
gl 100 / bt 495
Weingut Stein
Riesling fra Mosel, Tyskland.
2023 Vin Blanc
500 kr.
Sauvignon Blanc from Loire
2023 Blanc-Sain
gl 115 kr. / bt 550 kr.
Arnaud Combier
Chardonnay fra Languedoc - lavet i Burgundisk stil.
2023 Chablis - Plateau de la Cornasse
gl 140 kr. / bt 700 kr.
Patrick Piuze
Chardonnay fra Chablis, Bourgogne.
2020 Racines Blanc
700 kr.
Etienne Courtois
Assemblage fra Loire.
2021 Haute-Côtes de Beaune
800 kr.
Domaine Henri Ferrand-Naudin
Hvid Bourgogne.
2020 Castor
900 kr.
Les Bottes Rouge
Chardonnay fra Jura
ORANGE
2021 Eros
gl. 110 / btl 495
Le Vins Pirouettes
Riesling, Gewürtztraminer og Muscat fra Alsace.
2021 Petit Robe
750 kr.
Jean-Yves Péron
Jacquère from Savoie.
2021 Sensazione
bt 800 kr.
Cascina Lieto
Cortese og Moscato fra japanske producenter i Italien.
RØDVIN
2022 Cala Niuru
gl 80 kr. / bt 350 kr.
Il Mortellito
Lys Frappato og Nero d'Avola fra Sicilien.
2020 Spätburgunder
bt 500 kr.
Dennis Wolf
Spätburgunder fra Pfalz, Tyskland.
2022 La Belle Sortie
bt 550 kr.
Domaine Gramenon
Grenache og Syrah fra Rhône.
2022 Bourgogne Rouge
gl 120 / bt 600 kr.
La Sæur Cadette
Pinot Noir fra Bourgogne.
2021 Pedres Blanques Rouge
900 kr.
Pedres Blanques
Grenache fra Roussillon.
2021 Orchis Mascula
bt 1000 kr.
Claire Naudin
Bourgogne.
2021 Savigny-lès-Beaune
bt 1300 kr.
Chantrêves
Bourgogne.
OTHER DRINKS
ØL
Jah Fadøl (0,4l)
75 kr.
Vores egen øl, brygget på Bornholm med japansk humle og yuzu. Serveres iskold.
Implosion af “to øl” (non-alc)
65 kr.
Low Motion Pink af “to øl” (non-alc)
65 kr.
COCKTAILS
Yuzu Sour
125 kr.
Whisky, yuzu, citron og æggehvider.
Dashi Papi
125 kr.
Kombu tequila, mezcal, ris og shiokoji sirup and citron.
Sansho Daiquiri
125 kr.
Rom, sansho og lime.
Cucumbanwa
125 kr.
Agurk, gin, shiso og grøn te
HIGHBALLS
Whisky Highball
95 kr.
Nikka whisky & soda.
Shiso Gin & Tonic
110 kr.
Gin & tonic med et hint a shiso.
Chu-hai
95 kr.
Shochu & soda.
SHOCHU
Oishi Shuzo, Kagoshima
80 kr.
(spørg for detaljer).
WHISKY (3cl)
Taketsuru Pure Malt – Nikka Whisky
3cl 75 kr.
Yoichi Single Malt – Nikka Whisky
3cl 95 kr.
Hibiki Japanese Harmony – Suntory Whisky
3cl 120 kr.
Tsuruume Yuzu-Sake – Heiwa Shuzo
gl 105 kr.
Sød og frisk mix af sake og yuzu.
Suppai Umeshu – Heiwa Shuzo
gl 105 kr.
Japansk blommesake fra Wakayama. Hint af mandel og kirsebær.
UDEN ALKOHOL
Yuzu Hoppy
95 kr.
Sherbert's Daydream – Muri
gl 80 kr. / bt 400 kr.
ANDET
Vand
25 kr.
Stille eller brus. Filtreret på restauranten. Per person, med gratis genopfyldning.
Ramune
50 kr.
Klassisk japansk sodavand.
Folk Kombucha
65 kr.
Kaffe - Prolog
45 kr.
Japansk Te - Io
45 kr.
LOKATION
ÅBNINGSTIDER
Mandag — Torsdag
17:30 — 24:00 (sidste madbestilling 21:30)
Fredag — Lørdag
17:30 — 24:00 (sidste madbestilling 22:00)